Το μασάζ απαραίτητο συμπλήρωμα στη γυμναστική σας

 

Κατά γενική ομολογία το μασάζ χαρίζει μια μοναδική αίσθηση χαλάρωσης και μπορεί να συμβάλλει στην υγεία και την ευεξία µας. 

Παράλληλα όμως μπορεί να αποτελέσει και ένα μέσο αποθεραπείας και αποκατάστασης μετά από συνεχόμενη γυμναστική για τον κάθε αθλητή η αθλούμενο, προσφέροντας γενική χαλάρωση του σώματος. Καλό θα ήταν αν μπορούμε (οικονομικά) και θέλουμε, να κάνουμε μασάζ 1 φορά στις 10 μέρες περίπου. Θα νιώσουμε πολύ διαφορετικά με τον εαυτό μας.

Συνίσταται σε αθλητές κάθε επιπέδου και ικανότητας, οποιουδήποτε σπορ, γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα στοιχείο υποστήριξης για το σώμα στην προπόνησή και σαν προφύλαξη ενάντια στα μυϊκά τραύματα.

Σύμφωνα μάλιστα με σχετική έρευνα που έγινε, το να κάνουμε μασάζ στους κουρασμένους μύες μας, μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης φλεγμονών σε κυτταρικό επίπεδο και προωθεί την ανάπτυξη νέων μιτοχονδρίων που παράγουν δύναμη στους σκελετικούς μύες.

Το μασάζ κρατάει τους μύες σε καλή κατάσταση έτσι ώστε να είναι σε θέση να αποδίδουν όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα.

Πηγή: neadiatrofis.gr